POPOVO POLJE a.d. Trebinje

POPOVO POLJE a.d. Trebinje

Objavi na Facebook profilu

Firma je osnovana daleke 1977. godine i predstavljala je vodeće poljoprivredno preduzeće u regionu. Popovo polje je imalo najmodernije projekte u to vrijeme. Tokom 90-ih godina sva infrastruktura i voćnjaci su potpuno uništeni.

Obnova je započeta 2000. godine na manjem dijelu parcela. Danas se Popovo polje ponovo razvija, voćnjaci se iznova podižu i sade zahvaljujući naporima i ulaganjima akcionara koji imaju dugoročan plan razvoja. Proizvodnja je zasnovana na primjeni modernih tehnologija, a o kvalitetu brine tim agronoma koji prate svjetske standarde. Površine pod zasadima šire iz godine u godinu pa se i proizvodnja neprestano povećava.Prateći trag kristalno čiste rijeke Trebišnjice, najduže ponornice Evrope, idući iz Trebinja ka Ljubinju, naići ćete na Popovo polje. Plodna ravnica oivičena krševitim brdima, većim dijelom godine osunčana jarkim hercegovačkim suncem. Ovdje je sve autentično, plavetnilo neba, divlja i pomalo surova priroda, čistoća vazduha, tla i vode, ukusni, sočni i zdravi plodovi. Iz kamena raste bilje neobične ljekovite moći i izbijaju izvori pitke vode. Upravo taj spoj surovog i pitomog, kamena i plodne zemlje, sunca i čiste rijeke rađa najukusnije plodove. Iskustvom baziranim na dugogodišnjoj tradiciji u spoju sa savremenim konceptom integralne proizvodnje u našim voćnjacima uzgajamo voće vrhunskog kvaliteta. Kontrolisana proizvodnja zasnovana na naučnim principima omogućava visoke prinose bez negativnih uticaja na životnu sredinu.
Svaka sadnica u našem voćnjaku je pažljivo odnjegovana, sertifikovana i bezvirnusna, uvezena iz najboljih evropskih rasadnika. Svakodnevno se trudimo da našem voću obezbjedimo optimalne uslove za rast i razvoj uz konsultacije sa svjetskim agro stručnjacima. Vlažnost tla regulišemo savremenim natapnim sistemom i uređajima za mjerenje vlažnosti. Za natapanje koristimo pitku vodu iz podzemnih kraških izvora. Praćenje klimatskih uslova uz pomoć meteorološke stanice u voćnjaku omogućava kvalitetniju zaštitu i prevenciju oboljenja uz minimalnu primjenu hemijskih sredstava. Da naš trud ne bi bio uzaludan, rod jabuka obezbjeđujemo protivgradnom mrežom. U oglednom polju u sklopu našeg voćnjaka svakodnevno pratimo razvoj i uočavamo prednosti i mane pojedinih sorti jabuka i trešanja i na osnovu dobijenih rezultata unapređujemo proizvodnju. Svake godine naše voćnjake podmlađujemo novim zasadima.

Tradicija vinogradarstva u Hercegovini koja seže do najranijih vremena i idealni klimatski uslovi za uzgoj grožđa omogućavaju da postognemo vrhunski kvalitet. Cjelokupni rod vinskog grožđa od 400 tona godišnje plasiramo prestižnim vinarijama iz okruženja i inostranstva, koje sa vinima proizvedenim od našeg grožđa osvajaju nagrade na svjetskim sajmovima. Pored autohtonih i svjetskih vinskih sorti u našim vinogradima su i brojne sorte stonog grožđa vrhunskog kvaliteta. Cjelokupan rod plasiramo na domaće i strano tržište. Sve sorte grožđa uzgajamo uz pomoć savremene tehnologije i stučne zaštite, vodeći računa o prevenciji, uz minimalnu upotrebu hemijskih sredstava.
Brend "Volim voće" je naš vizuelni identitet. Sve proizvode Popovog polja A.D. je lako prepoznati po jedinstvenoj ambalaži koja nosi oznaku našeg brenda. U zavisnosti od potreba naših kupaca, nudimo različite vrste ambalaže. Od ove sezone, voće se sortira i pakuje u našim novim pogonima u selu Dubljani u Popovom polju. Moderna pakirnica obuhvata kompletan proces pranja, klasiranja po veliličini, težini i kvalitetu. Pakovanje se obavlja po najvišim higijenskim standardima.

Lokacija:

POPOVO POLJE a.d. Trebinje - Galerija

KONTAKT

POPOVO POLJE a.d. Trebinje

Republike Srpske 37, 89101 Trebinje

Republika Srpska, BiH

Telefon:  + 387 59 223 908

Faks: + 387 59 273 591

Trebinje na Guglu:

Dobro došli u Trebinje

Trebinje je drugi po veličini grad u Hercegovini i administrativno privredni centar istočne Hercegovine. Nalazi se na krajnjem jugu entiteta Republika Srpska (BiH). Ima nešto manje od 40.000 stanovnika. Smješten je na rijeci Trebišnjici, ispod planine Leotar, na nadmorskoj visini od 270 metara. Za Trebinje se kaže da je grad sunca i platana. Danas se smatra jednim od najljepših gradova u Bosni i Hercegovini.

Coordinates: 42°7112′N 18°3425′E

Latitude: 42.711200000000010000

Longitude: 18.342499999999972000

Location: Trebinje within Republic of Srpska; Bosnia and Herzegovina